Αγαπητέ φίλε-η,
αντιμετώπισε την εγγραφή σου, ή την εγγραφή του παιδιού σου, σε μία σχολή πολεμικών τεχνών σαν κάτι πολύ σπουδαίο, το οποίο μπορεί να σας αλλάξει την ζωή. Οι πολεμικές τέχνες μπορεί να είναι μια υγιής και συναρπαστική προσθήκη στη ζωή σας, όμως θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη σχολή όπου θα ακολουθήσετε μαθήματα. Καλό θα ήταν να ψάξετε καλά τις δυνατότητες που σας δίνονται και να σιγουρευτείτε για το τι ακριβώς θα λάβετε από την εκπαίδευση σας, ποιος θα σας την προσφέρει και φυσικά την ποιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος. Αυτό που προέχει είναι να βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε τις σωστές γνώσεις μαζί με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.
Σύμφωνα με την φιλοσοφία του Σαολίν, το καθήκον του δασκάλου δεν σταματάει μόνο στην ανάπτυξη των σωματικών ικανοτήτων και στην εκμάθηση τεχνικών, αλλά αντίθετα συνεχίζεται με την διαπαιδαγώγηση του μαθητή και την ψυχοσωματική του καλλιέργεια. Γι’ αυτό στο Σαολίν λέμε Δάσκαλος και όχι απλά «τεχνικός», «προπονητής» ή «κόουτς».
Η αλήθεια είναι ότι μια σχολή πολεμικών τεχνών μπορεί να είναι τόσο καλή, όσο καλός είναι και ο δάσκαλος που διδάσκει εκεί. Αυτό γιατί ο δάσκαλος επηρεάζει θετικά ή όχι τον μαθητή, διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα του και φυσικά τον βοηθά να επιτύχει τους στόχους του. Ο δάσκαλος εμφυτεύει αξίες, καθοδηγεί, παρακινεί επιβραβεύει ή αποδοκιμάζει συμπεριφορές και μεταλαμπαδεύει γνώσεις και εμπειρίες οι οποίες μπορούν να αλλάξουν την ζωή ενός μαθητή προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.
Τι πρέπει να προσέχετε
Πρωταρχικά διαβάστε και ενημερωθείτε για τις διάφορες πολεμικές τέχνες που είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας
Δείτε φυσικά τον χώρο την σχολής. Να είναι καθαρός, να μην υπάρχουν επικίνδυνες εγκαταστάσεις και να μην βρίσκεται σε επικίνδυνη περιοχή.
Να έχετε στο μυαλό σας πως μπορεί να έχει κάποιος δίπλωμα από τη σχολή προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όμως αυτό, να μη συνδυάζεται με τη γνώση. Δεν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε να γίνεται προπονητής. Δυστυχώς κάποιοι δάσκαλοι μπορεί να έχουν περισσότερα διδακτικά προσόντα στα χαρτιά και ίσως να μην σημαίνουν και πολλά αυτά στην πράξη.
Αναφορικά με το δάσκαλο, επιλέξτε κάποιον που να διδάσκει ένα παραδοσιακό στυλ, που ν’ ανήκει σ’ έναν Eυρύτερο Yπαρκτό Oργανισμό.
Αναζητήστε έναν επίσημα πιστοποιημένο δάσκαλο. [Ελλάδα & Εξωτερικό]
Αναζητήστε ένα Δάσκαλο που δεν έχει αλλάξει Δασκάλους. Αυτό δείχνει σταθερότητα και Γνώση.
Μην εμπιστεύεστε αυτοδημιούργητα στυλ ή κάποιον που έχει πολλά DAN σε πολλά στυλ.
Παρατηρήσετε τους μαθητές. Αν υπάρχουν αρκετοί προχωρημένοι, σίγουρα κάτι τους «κρατάει». Αν όλοι είναι αρχάριοι, κάτι δεν πάει καλά.
Παρατηρήσετε τους μαθητές. Αν υπάρχουν διάφορες ηλικίες, άνδρες και γυναίκες, τότε είσαστε στο σωστό χώρο.
Αναλογία δασκάλων με μαθητές – Τσεκάρετε πόσους μαθητές έχει υπό την ευθύνη του ο δάσκαλος σε κάθε τμήμα. Ειδικά αν μιλάμε για μικρά παιδιά, αν δεν λάβουν την απαραίτητη προσοχή, το λιγότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χάσουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους ή να μάθουν την τέχνη με κακές συνήθειες που μετά είναι πιο δύσκολο να διορθωθούν.
Αναζητήστε πληροφορίες στο ίντερνετ, ή στον τύπο σχετικά με τις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Τσεκάρετε το facebook του Δάσκαλου. Δεν είναι υπερβολή!!! Ο Δάσκαλος πρέπει να είναι δάσκαλος και εκτός της Σχολής.
Θυμηθείτε, η ενασχόληση σας ή του παιδιού σας, είναι μια επένδυση που απαιτεί κάποιες θυσίες του χρόνου σας, των χρημάτων σας, των φίλων σας και της οικογένειάς σας. Για να επιτύχετε, θα πρέπει αυτές οι θυσίες ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ! Η επιλογή της κατάλληλης για εσάς ή το παιδί σας Σχολής Πολεμικών Τεχνών είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Συγκρίνετε τα κρίσιμα σημεία και αξιολογείστε πλήρως τις προϋποθέσεις που θα πρέπει έχει η ιδανική για εσάς Σχολή και ο ιδανικός για εσάς Δάσκαλος. Λέγοντας «Ιδανικός Δάσκαλος», εννοούμε κάποιον που να είναι καταξιωμένος, ηθικός και σωστός. Η τεχνική δεξιότητα είναι σαφέστατα σημαντική, αλλά δευτερεύουσα ως προς τις αρετές των δασκάλων.
Πιστοποίηση και Αναγνωρισιμότητα.
Η Δασκάλα του Σωματείου μας, είναι πιστοποιημένη και Αναγνωρίζεται Επίσημα από:
Το Ναό Σαολίν του Σονγκσάν
[Κιν.: sōng shān shǎo lín sì 嵩山少林寺]
Την Κρατική Λαϊκή Ακαδημία Γου Σου της Λούογιαν
[Κιν.: luò yáng shì shǎo lín wǔ shù xué xiào 洛阳市少林武术学校]
Το Ελληνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Σαολίν
[Κιν.: Xīlà shàolínsì wénhuà zhōngxīn 希腊少林寺文化中心]
Την Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου - Κουνγκ Φου
[Κιν.:xī là wǔ shù gōng fū lián hé huì 希腊武术功夫联合会]
Την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν
[Κιν.: shǎo lín ōu zhōu lián hé huì 少林欧洲联合会]
Το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν
[Κιν.: Chǎng chūn jīng kāi guó xué wǔ dào yán jiū huì] 长春经开国学武道研究会]
Γενικές Πληροφορίες & Διδασκαλικό Υπόβαθρο
Ο Δάσκαλος Κοκκάλας Λάμπρος - Σι Χανγκ Λινγκ [κιν.: shìhénglíng 释恒灵] που στελεχώνει τον Α.Σ. Σαολίν "ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ", με έδρα την Νέα Σμύρνη Αττικής, ασχολείται με το Σαολίν Κουνγκ Φου από το 1999, είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ανήκει στο Επίσημο Γενεαλογικό Δέντρο του Δάσκαλου Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓] 34ης Γενεάς άμεσης διαδοχής από το ναό Σαολίν και κατ' επέκταση στο ναό Σαολίν.
Είναι Διπλωματούχος:
της Κρατικής Λαϊκής Ακαδημίας Γουσού της Λουογιάν, Τμήμα Πολεμικών Τεχνών του Σαολίν
της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού – Κουνγκ Φου
του Ινστιτούτου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν
και αναγνωρίζεται επισήμως από το Ναό Σαολίν του Σονγκσάν με την συγκατάθεση του Επικεφαλής του ναού Σαολίν, Δάσκαλου Σι Γιουνγκ Σιν [κιν.: Shì Yǒng Xìn 释永信].